Uluslararası Medya Kuruluşu Temsilcilerinin Ziyaretine Ev Sahipliği Yaptık.


Gökkuşağı Derneği, Avrupa Birliği desteğiyle deprem sonrası çalışmalarına devam ediyor.

post
 GÖKKUŞAĞI    01.02.2024 16:40:16    Bu İçerik 95 kez görüntülendi.


Adıyaman, 31 Ocak tarihinde beş uluslararası medya kuruluşu temsilcisinin ziyaretine ev sahipliği yaptı. Ziyaret kapsamında, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) uygulama ortağı Gökkuşağı Derneği, Avrupa Birliği (AB) ve Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından ortak finanse edilen projeleriyle ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Avrupa Birliği’nin İnsani Yardım Kurumu, GIZ ve Gökkuşağı Derneği’nin katıldığı ziyarette basın mensupları, Toplum Temelli Yerel İnisiyatifler Projesi (CLIP 2) kapsamında yürütülen projenin faydalanıcılarıyla birebir görüşmeler yaparak deprem sonrasındaki hizmetler ve ihtiyaçlar hakkında bilgi edindi.

Gökkuşağı Derneği, sığınmacılara savaş veya zulüm koşullarından kaçan bireylere yönelik başvuru ve değerlendirme süreçleriyle ilgili bilgilendirme, hukuki danışmanlık ve psikolojik destek hizmetleri sunmaya devam ediyor. Dernek, aynı zamanda Türkiye sığınma sisteminin bugünü ve geleceği üzerine çeşitli oturumlar düzenleyerek çözüm önerileri oluşturmayı hedefleyen çalışmalara da katkıda bulunuyor.

Gökkuşağı Derneği, Adıyaman'da depremzedelere yönelik yürüttüğü insani yardım çalışmalarıyla da öne çıkıyor. Bu kapsamda, Avrupa Birliği ve Alman hükümetinin desteğiyle, dağıtılan çeşitli yardım malzemeleri ile şehrin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine destek sağlıyor.

"CLIP 2 projesi, GIZ yürütücülüğünde sürdürülen bir inisiyatif olarak, mülteciler ile ev sahibi toplumun hassas durumdaki bireylerinin psikososyal ve sosyoekonomik olarak güçlendirilmesi hedefini taşıyor. Projemizi halihazırda 20’yi aşkın STK ortaklığında 17 ilde eşzamanlı olarak yürütüyoruz. Avrupa Birliği ve Almanya’nın ortak desteği ile sürdürülebilirlik ve toplumsal dayanışma prensiplerini benimseyerek çalışmalarımıza devam edeceğiz.", Christiane Danne, CLIP 2 Proje Yöneticisi

Gökkuşağı Derneği, 2016 yılından bu yana yürüttüğü projeler kapsamında, Adıyaman ilinde yaşayan 24.142 bireyden yaklaşık 12.000'ine dernek faaliyetleri kapsamında ihtiyaca yönelik hizmetler sundu. Bu faaliyetler aynı zamanda, sığınmacılar ve yerel halk arasındaki dayanışma ve etkileşimi güçlendirerek toplumsal refahın artmasına da katkı sağladı.

Bu proje, Avrupa Birliği’nin İnsani Yardım Kurumu (ECHO) ve Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) ortak finansmanıyla Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından yürütülen “Toplum Temelli Yerel İnisiyatifler Projesi (CLIP 2)” kapsamında, Gökkuşağı Derneği tarafından uygulanmaktadır. Bu bültenin içeriği, Avrupa Birliği’nin maddi desteğiyle yürütülen insani yardım faaliyetlerini kapsamaktadır ve görevlendirici kurumların görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.